wonderboard-biedt-de-oplossing-720×412 Sentho

Sentho is de oplossing!

2 op de 5 sterrenrestaurants in Nederland scoren sinds 2012 onvoldoende tot slecht als het gaat om de hygiëne in de keukens. Dit onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit is aan het licht gebracht door journalisten van KRO-NCRV.  De sterrenrestaurants worden op hun vingers getikt omdat er in de keuken ongedierte rond struint, het onzorgvuldig opslaan van producten en de onhygiënische wanden, plafonds en vloeren.

Nederland telt 106 sterrenrestaurants waarvan er 79 zijn gekeurd door de Voedsel- en Warenautoriteit. Deze keuringen zijn onaangekondigd gebeurd en dit heeft geresulteerd dat er 31 sterrenrestaurants een officiële waarschuwing hebben gekregen. De waarschuwingen betreffen zoal; ongedierte, de houdbaarheidsdatum van de producten maar vooral hoe smerig de omgeving is waar het eten bereid wordt.

Kies voor hygiënische wanden, plafonds en vloeren

Het is eigenlijk schrikbarend dat dit probleem zich voordoet bij de sterrenrestaurants. Je gaat er vanuit dat dat een sterrenrestaurant genoeg kennis heeft over hygiëne en wat de richtlijnen zijn.

Vele bestaande restaurants hebben nog oude tegelwanden of zelfs stalen wanden die erg verouderd zijn en een broednest zijn voor bacteriën en schimmels. Tegenwoordig zijn er veel betere alternatieven! Het gebruik van hygiënische haccp wanden, haccp plafonds en haccp vloeren van FRP kan hierin helpen.

Sentho en FRP, dat is de oplossing!

FRP is een thermisch stabiel product; dat wil zeggen dat het ideaal is voor het gebruik in ruimtes waar er extreme tempraturen zich voordoen (zoals keukens). Naast het bestand zijn tegen extreme tempraturen zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken, eenvoudig over de bestaande tegelwand te plaatsen, slagvast, voldoen aan de HACCP-richtlijnen, schimmel- en bacteriewerend en zijn water- en vuilafstotend.

In vele keukens is wonderboard al toegepast en door het gemakkelijk schoon te maken ook nog tijdbesparend. Hier is de eindgebruiker weer bij gebaat. Sentho adviseert, ontzorgt en realiseert renovatie- en nieuwbouwprojecten met voor keukens met het merk FRP.

Hoeveel tijd kost het renoveren van een keuken?

Dit verschil natuurlijk per oppervlakte van de keuken. Maar door FRP directe te verlijmen (op de bestaande wanden) is dit veel sneller dan gewoon tegelen of andere materialen. Dit betekend dat operationele processen niet stil hoeven te staan en er snel weer gebruik gemaakt kan worden van de productieruimte. Sentho pas zich altijd aan de wensen van de eindgebruiker. Met passend advies en professionele werknemers is er altijd een oplossing.

wandbekleding keukenFRP in een 2 sterrenrestaurant

Jongstleden hebben wij een 2 sterrenrestaurant gerenoveerd met FRP wandbekleding met RVS stootplinten en PVC vloeistofdichte vloeren. De bestaande tegelwanden waren nodig aan vervanging toe, de verbindingen met kit bladderde af waardoor er scheuren ontstonden waar vuil en bacteriën zich makkelijk in konden nestelen. Dankzij FRP kan dit restaurant weer jaren vooruit en prachtige gerechten serveren aan haar klanten.

Een renovatie of een nieuwe keuken in het verschiet?

Interesse in het product? Neem gerust contact op met onze medewerkers die je er alles over kunnen vertellen, te bereiken via: 085 4830920! Benieuwd naar de toepassingsgebieden of afgeronde projecten? Neem een kijkje op onze projectenpagina of bezoek de toepassingsgebiedenpagina. Meer weten over het merk FRP?

Contactgegevens:
mail: info@sentho.nl
tel: 030 657 9020

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven