Sentho_afvoerputten_haccp

Afwatering

In alle ruimtes in de industrie waar gewerkt wordt met voedingsproducten of gewoon natte ruimtes zijn putten nodig om het water goed te kunnen afvoeren.

Sentho RVS afvoergoten en putten

Sentho heeft een compleet assortiment innovatieve hygiënische RVS goten en putten. Onze RVS afvoergoten en putten passen wij toe in ruimtes met de strengste hygiënische vereisten. Corrosiebestendigheid en levensduur spelen een belangrijke rol bij de keuze van het juiste product. Het is mogelijk om diverse type putten te combineren met onze goten, zodat grote hoeveelheden water eenvoudig afgevoerd kunnen worden. Tevens zorgen wij dat uw RVS goten en putten robuust zijn, waardoor zwaar transport geen probleem is. De Sentho RVS afvoergoten en putten worden geproduceerd uit austenitisch RVS. Typische eigenschappen hiervoor zijn de grote taaiheid en goede vervormbaarheid. De afvoerputten zijn in verschillende soorten verkrijgbaar: 1- of 2-delig (telescopisch), met ronde of vierkante oppervlakte, met onderlinge of zijdelingse uitlaat.

Conform EHEDG voorschriften

Het puthuis is rond hygiënisch, dus volledig vrij van water. De vuilkorf of zandvanger is eenvoudig uitneembaar, voor vast afval. Het reukslot dient als reukafsnijder om onaangename geuren uit het rioolsysteem te weren. De flens en contraflens (bij een 2-delige afvoerput) dienen om de vloeistofdichte membraan te klemmen en lekkages onder de vloer op te vangen. Tot slot de afdekking van de afvoerput, het rooster, is in verschillende types beschikbaar: antislip maasrooster, ladderrooster, plaatrooster, geperforeerd plaatrooster en hermetisch afgesloten plaatrooster.

RVS afvoerput of RVS afvoergoot

RVS afvoerputten zijn de economisch voordelige oplossing voor het afvoeren van proces- of schoonmaakwater op vloeren. De RVS afvoergoten zijn ideaal in een situatie waar een grote hoeveelheid water op één punt wordt geloosd. In deze gevallen biedt een afvoergoot een betere oplossing, omdat deze een groter oppervlak hebben waarmee het water wordt opgevangen. Door het groter bergend vermogen, krijgen de onderliggende (kleinere) afvoerleidingen meer tijd om de grote hoeveelheid water af te voeren.

Rooster- en sleufgoten

Roostergoten worden gebruikt om afvalwater in de riolering te lozen. Ze worden voornamelijk gebruikt in voedingsverwerkende bedrijven, zoals brouwerijen, slachthuizen, grootkeukens, ziekenhuizen, hotels etc. Goed behandelde RVS producten zijn gemakkelijk te reinigen, staan garant voor hygiëne en gaan het ontstaan van bacteriën tegen.

De sleufgoten vormen de perfecte oplossing in droge ruimtes met weinig productiewater en vuilresten. Maar waar reiniging nodig is!

De maatvoering (breedte, lengte, diepte, afschot, aantal afvoerputten, roosterkeuze) is afhankelijk van project tot project. Wij bieden technische ondersteuning vanaf het begin tot de uiteindelijke levering met montage als optie. Technische fiches hebben wij beschikbaar op aanvraag.

Vloerluiken

Vloerluiken (klinker- en tegeldeksels) komen voor in verschillende afmetingen en vormen. Ze worden gebruikt in industriële en openbare gebouwen zoals winkels, tentoonstellingsruimtes, restaurants en warenhuizen.

Zo veelzijdig als uw project is, zo veelzijdig is ons assortiment. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor het opvangen, behandelen, vasthouden en afvoeren van water.

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven