Bij de meeste vleesverwerkende bedrijven in Nederland wordt er in eerste instantie, met de bouw of renovatie productieruimte, gekozen voor stalen sandwichpanelen met een PUR of een PIR vulling. Naast prijstechnisch oogpunt is isolatiewaarde de grootste reden van de keuze voor stalen sandwichpanelen. Het nadeel is dat stalen sandwichpanelen niet bestand zijn tegen roest of corrosievorming en niet slag- en stootvast zijn. Dit was ook het punt bij een van de grootste varkensslachterij van Nederland.

Door het vallen van zware kunststof bakken en kratten tegen de stalen sandwichpanelen waren er deuken en krassen ontstaan waar de opdrachtgever niet tevreden mee was. Uiteindelijk wil de producent veiligheid kunnen waarborgen voor haar klant en natuurlijk de consument die het Beter Leven Keurmerk vlees uiteindelijk op haar bord heeft liggen.

Renovatie productieruimte

In totaal heeft Sentho Hygiënische Afbouwprojecten meer dan 1000 m2 aan wand oppervlakte gerenoveerd in diverse productieruimtes, waar het slachtproces plaats vind. In de hygiëne sluizen komt veel water aan te pas om te reinigen, de spuitlans slaat vaak tegen het sandwichpaneel waardoor ook hier deuken, schades en uiteindelijk roestplekken ontstaan. Het voordeel met FRP FRP polyesterplaten zijn dat bij het reinigen van een wand met schuim er 30 tot 35% minder schuim gebruikt hoeft te worden en er bewezen 25 tot 30% minder bacteriën achter blijven dan bij een gladde wand, sandwichpaneel of een tegelwand. Dus door het gebruik van FRP is er ook een kostenbesparing realiseerbaar doordat er minder reinigingsmiddel gebruikt word en minder water.

Minimaal stilleggen van productieproces

Vanuit milieutechnisch oogpunt is het ook een groene oplossing en dragen we bij aan het stuk maatschappelijk verantwoord ondernemen. FRP is geaccepteerd en goedgekeurd door de HACCP en BRC Global Standards! De volledige montage van het FRP tegen de wanden is in de weekenden gebeurt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de klant er het minst last van heeft ondervonden m.b.t. de productie. Het stilleggen van een productieproces brengt vaak hogere kosten en problemen met zich mee dan de kosten qua weekend werk. Sentho ontzorgt en onze ploegen zijn inzetbaar op normale uren, nachturen en met weekend en feestdagen!

Met een vrijblijvende introductiegesprek leg ik je graag uit wat Sentho B.V. kan betekenen voor jou! U kunt contact zoeken via info@sentho.nl of telefonisch via (0)85-4830920

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven