Wonderboard®

Hygiënische HACCP wand- en plafondbekleding

Wonderboard® is een hygiënisch wand- en plafondsysteem, voor zowel renovatie als nieuwbouw. Wonderboard® panelen passen wij hoofdzakelijk toe in ruimten waaraan hoge eisen aan hygiëne worden gesteld (HACCP-normen) en schoonmaakgemak een vereiste is. De panelen voldoen aan alle wettelijke eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit.

Nadelen tegelwerk 
In de voedingsmiddelenindustrie is het van groot belang dat de wanden en plafonds in bedrijfsruimten voldoen aan de HACCP eisen. Bij nieuwbouw denkt men voornamelijk aan tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen. Grootste nadeel van tegelwerk is dat dit niet slagvast genoeg is, waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn vaak lastig te reinigen. Zo ontstaan er serieuze plaatsen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een lange periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen gaan roesten of er ontstaat corrosie.

Het product dat hygiëne problemen oplost: Wonderboard®
Wonderboard® heeft deze nadelen niet. De polyester wand- en plafondbedekking absorberen geen geuren, zijn bacterie- en schimmelwerend en bestand tegen variërende temperaturen, corrosie, roest, schoonmaakmiddelen en de meeste zuren en chemische producten. Dankzij de geringe dikte is er bij directe verlijming geen ruimteverlies. Wonderboard® is kleurvast tot in de kern.

Ruben
Meer weten? Neem contact met ons op:

Schimmel- en bacterie werende plafond- en wandbekleding

Onze Wonderboard® polyesterplaten en sandwichpanelen hebben een uniek versmolten beschermlaag. Dit zorgt ervoor dat de platen schimmel- en bacterie werend zijn, maar ook vuilafstotend en slagvast. De hygiënische wandpanelen en plafondsystemen zijn bestand tegen krassen en slijtage.

Unieke hygiënische 2-componenten lijmverbinding
Met de toepassing van Wonderboard® is er ook geen sprake van ruimteverlies. De platen verbinden wij met een unieke hygiënische 2-componenten lijmverbinding, zijn thermisch stabiel en verliezen geen sterkte bij temperaturen van -50˚C tot +100˚C.

HACCP wandbekleding
Bedrijven in de voedingsindustrie moeten voldoen aan HACCP richtlijnen, om in dit geval, op een hygiënische wijze voedsel te kunnen verwerken/ produceren. De Wonderboard® wandpanelen verlenen zicht uitstekend aan de HACCP normen en dus perfect te gebruiken bij HACCP richtlijnen.

Directe verlijming
Wonderboard® heeft een standaard dikte van 2,3 mm en kan zonder ruimteverlies direct verlijmd worden op vlakke ondergronden, zoals tegelwanden, gipsplaat, beton, steen en stucwerk. De platen verbinden wij met elkaar met onze 2-componenten lijmverbinding. Hierdoor kunnen de platen horizontaal en verticaal op een vlakke ondergrond, verbonden worden. He resultaat? Een zeer strakke afwerking. Ook schadeplekjes kunnen wij met onze 2-compenten lijm bewerken. Is directe verlijming niet mogelijk? Ook daar hebben wij een oplossing voor. In dat geval kunnen wij een sandwichpaneel rechtstreeks tegen een bestaand vlakke wand monteren.

Kenmerken Wonderboard®

  • Duurzaam en flexibel
  • FRP = Fiber Reinforced Polyester
  • Geen ruimteverlies
  • Maximale hygiëne
  • Schimmel- en bacteriewerend
  • Slag- en stootvast
  • Thermisch stabiel
  • Water- en vuilafstotend
Wonderboard
De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven