Bakkerij-wand-en-plafond-renovatie Sentho

Succesvolle renovatie van bakkerij Westerbos

Bakkerij Jan Westerbos is opgericht in 1919 door J.A. Westerbos aan de Vrouwenakker. In die jaren werd het brood nog met paard en wagen naar de klant gebracht. Daarna gingen ze over op bezorgen met de auto, dit was de eerste auto in De Kwakel!

De zoon van dhr. J.A. Westerbos moest op 14-jarige leeftijd mee helpen in de bakkerij en bezorgde het brood met een bakfiets. In de jaren 60 verhuisde het bedrijf naar de Kerklaan waar hij verder is gegaan met een nieuwe winkel en het bezorgen van banket en brood producten. In ’77 heeft bakkerij Westerbos ook bakkerij Mens overgenomen. In ’88 heeft de huidige eigenaar Jan Westerbos een nieuwe bakkerij laten bouwen. Het winkelcentrum “de Lindeboom” in Mijdrecht werd dit jaar volledig gerenoveerd en de bakkerij is in hetzelfde winkelcentrum verhuisd naar een nieuwe locatie.

Samenwerking

Wij spraken dhr. Westerbos op de bakkersvakbeurs in 2015, dit was voor dhr. Westerbos reden om ons te benaderen voor het renoveren van de wanden en het plafond in de nieuwe bakkerij. Met het bouwteam, wat naast Sentho ook bestond uit o.a. TenBa, werd er een strakke planning gemaakt zodat alle partijen goed op elkaar aansloten om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Renovatie bakkerij

Het FRP voor de wanden is tegen een bestaande betonsteen wand gemonteerd en gedeeltelijk tegen nieuwe kalkzandsteen wanden. Het plafond hebben we voorzien van een systeemplafond met een inleg van FRP 600 x 600 mm plafondtegels. De FRP systeemplafond tegels zijn makkelijk schoon te maken, in tegenstelling tot alle andere systeemplafond tegels is het zelfs mogelijk om de tegels met een hoge druk reiniger schoon te maken.

Ook zijn de tegels makkelijk uit het systeem te halen. Hierdoor zal de de bakker er altijd makkelijk bij kan als er bijvoorbeeld elektra moet worden aangepast. Bij bakkerij Jan Westerbos te Mijdrecht kunnen we daarom ook hier weer spreken over een succesvolle verbouwing waarmee de bakker weer jaren vooruit kan en voldoet aan alle eisen dankzij de maximale hygiënische verwerking.

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven