Vergeer Holland_1

Sentho is belangrijke partij bij inrichting ‘Next Generation’ pand Vergeer Holland

Als ondernemer hoor je trots te zijn op je business. En dat is Sentho zeker. Neem bijvoorbeeld de opdracht die Sentho kreeg van Vergeer Holland. Eén van de grotere, kaasverwerkende bedrijven in Nederland. Een familiebedrijf dat dateert uit de 17e eeuw. Dirk Vergeer verkocht in die tijd de ambachtelijke kaas die zijn ouders maakten. Al snel groeide het bedrijf uit tot één van belangrijkste kaasrijpers én – verkopers uit Nederland. Dennis de Bruin, één van de 550 medewerkers vertelt over het nieuwbouwproject en de samenwerking met Sentho.

Nieuwbouw in Bodegraven: grote stap richting toekomst
Al sinds 1993 is Dennis werkzaam bij Vergeer als technisch projectleider. ‘Ik hoor inmiddels tot het meubilair’, lacht Dennis. Dennis houdt zich met name bezig met de inkoop van nieuwe machines, het plaatsen van deze machines en de automatisering. ‘De laatste anderhalf/ twee jaar ben ik voornamelijk bezig geweest met onze nieuwbouw in Bodegraven’, vertelt Dennis. Een groot pand waar een ultramoderne productielijn staat die volautomatisch werkt. Vergeer Holland heeft daarnaast nog 2 vestigingen in Zuid-Holland. Eén in Reeuwijk waar ze de kaas rijpen en versnijden. Het raspen van de kaas gebeurt in Woerden.

Sentho biedt betere oplossing dan concurrent
Dennis vertelt: ‘Sinds december zijn we gestart met onze nieuwe productielijnen in Bodegraven. Op het terrein stond ons distributiecentrum dat is geïntegreerd in de nieuwbouw. Ook hier rijpen en versnijden we kaas, maar dan de grotere volumes’. Voor dit nieuwbouwproject is Sentho in beeld gekomen. ‘Wij waren op zoek naar aanrijdbeveiliging. Eén van onze inkopers had een aantal aanbieders geselecteerd en daarbij kwam Sentho voor ons als beste uit de bus’. Het belangrijkste aspect in de keuze voor Sentho is hygiëne. Dennis gaat verder: ‘Naast de ‘gewone’ aanrijdbeveiliging, zoals de hekken, hadden wij behoefte aan goede kolombeschermers, truckstoppers en ronde palen om doorgangen te beschermen. Sentho heeft dat op een andere manier uitgedacht dan de concurrent. De truckstop bijvoorbeeld zit vast op de grond, zonder naden of openingen. Dus veel hygiënischer. Bij de ronde palen, zit het draad in de paal en steekt er geen voetplaat uit, waardoor je je truck niet kapot kan rijden. Ook zorgt het ontbreken van zo’n voetplaat dat er geen kritische punten zijn, waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen’. Volgens Dennis is het grote voordeel van de wandbescherming dat het één lange, gekoppelde balk is. ‘Losse stukken zijn lastig schoon te houden’, aldus een tevreden Dennis.

Werk in uitvoering
Als laatste benadrukt Dennis nog de prettige samenwerking met Sentho. ‘Na het maken van de tekeningen begint het echte werk. Ook het uitvoerend personeel van Sentho, ‘de handige handjes’ dachten volop mee tijdens de installatie van de aanrijdbeveiliging. Dat is wat je nodig hebt bij zo’n groot project. Ik ben dan ook zeer tevreden van het begin tot het eind’. ‘Hier kunnen wij mee verder’, besluit Dennis. En dat is waar wij het voor doen, bij Sentho!

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven