Fruity Line

Fruity Line vindt in Sentho een slagvaardige partij!

Vers van de pers: Fruity Line vindt in Sentho een slagvaardige partij!

‘Vanaf de buitenkant lijkt het erop of je te maken hebt met een klein fabriekje’, zo begint Berrie Weidema van Fruity Line, zijn gesprek. Maar dat is allerminst het geval. Berrie vertelt trots: ‘Fruity Line is marktleider in het produceren van verse, premium vruchtensappen en smoothies. We zijn uitgegroeid tot een groot bedrijf, dat wereldwijd de meest smaakvolle groenten en fruit rechtstreeks naar onze Nederlandse productiefaciliteit, hier in Ochten, transporteert’.

Dagverse producten

Fruity-Line heeft, met de HPP-techniek, goud in handen. Of, zoals Berrie het zegt: ‘Het ei van Columbus’. HPP staat voor High Pressure Processing, een techniek waarbij de versheid en voedingswaarde op een natuurlijke manier behouden blijft. ‘Alles wat wij maken is vers en zonder toevoegingen, het is persen en verwerken, zegt Berrie. De producten worden niet verwarmd. Het eindproduct brengen we onder hoge druk, waardoor onze sappen 40 tot 60 dagen houdbaar zijn’.

Voedselveiligheid

Berrie werkt inmiddels vier jaar bij Fruity Line als technisch projectleider. ‘Ik ben dagelijks bezig met de machines in de fabriek, de aanrijdbeveiliging maar ook met de hygiënische aspecten van de ruimtes waar wij onze producten maken’. Sentho heeft bewezen daarbij een goede partij te zijn. Berrie: ‘Ik was op bezoek bij een vleeswerker en onder de indruk van de wanden in deze fabriek, het zogenoemde Sentho FRP’. De wanden in de fabriek van Fruity Line waren beschadigd en nodig aan vervanging toe. ‘Via die vleeswerker ben ik in contact gekomen met Sentho. Fruity Line stelt hoge eisen aan hygiëne. De wanden in de productieruimtes moeten tegen een stootje kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Berrie: ‘De FRP panelen van Sentho passen daarom perfect bij ons en voldoen bovendien aan de wettelijke eisen van de Voedsel en Waren autoriteit’.

Flexbarrier biedt veiligheid voor mens en machine

Daarnaast zorgde Sentho voor bescherming van machines en veiligheid van medewerkers. ‘En, dat is hard nodig, lacht Berrie. Sentho heeft daarin echt voor een toegevoegde waarde gezorgd. De aanrijdbeveiliging (Flexbarrier) zorgt voor minder schade aan onze machines en onze medewerkers’. Flexbarrier is een kunststof aanrijdbeveiliging voor de optimale bescherming van personen, materialen en gebouwen. Het kunststof absorbeert ‘de klap’ waardoor schade of letsel voorkomen wordt.

Sentho biedt specialistische kennis

Wat was voor Berrie de reden om voor Sentho te kiezen? Berrie: ‘Ik had direct een vertrouwd gevoel bij Sentho. We hebben een goed persoonlijk contact en Sentho is snel met offertes. En die slagvaardigheid is nodig in onze branche. ‘Daarnaast, gaat Berrie verder, hebben wij professioneel advies nodig over de inrichting van onze ruimtes. Wij verwerken onze producten bij een temperatuur van 4 graden. Dan heb je specialistische kennis nodig en Sentho heeft dat in huis. Ik ben dan ook zeer tevreden over de samenwerking met Sentho’.

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven