Hygiëne_5

Vocht in wanden ook groot probleem in de bakkerswereld!

Elke dag bezoeken we grote voedselverwerkende bedrijven en het valt op dat veel van hen dezelfde problemen ervaren. Vaak zijn de panden wat ouder en hebben ze nog steeds wanden bedekt met tegels. Deze tegels vertonen al snel schade door de impact van zaken als broodkarren, normwagens en pompwagens. De tegels breken dan en er vliegen blussen vanaf waardoor het niet meer voldoet aan de strenge eisen die er gelden zoals HACCP, FSSC22000 en BRC.

Ook laten de tegels los waardoor deze spontaan van de wand afvallen. Hierdoor voldoet het niet meer aan de strenge eisen die er gelden zoals HACCP, FSSC22000 en BRC. Bovendien merken we dat de wanden vaak vochtig zijn door intensief schoonmaken of externe lekkages. Het oplossen van externe lekkages is de eerste stap, maar intensief reinigen blijft een noodzaak. Als dit niet correct wordt gedaan, kan het risico op bacteriëngroei toenemen. Ook laten de tegels los waardoor deze spontaan van de wand afvallen.

💡 Onze oplossing!
Ons renovatiepaneel heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een uiterst succesvolle oplossing. Het Sentho FRP-paneel is fabrieksmatig bevestigd op een watervast vezelpaneel, waardoor we het naadloos op bestaande ondergronden kunnen plaatsen, zodat het niet loskomt. De hardheid van zowel het paneel als het Sentho FRP maakt ze bestand tegen de dagelijkse turbulentie in fabrieken.

🌊 Waterdichte aansluiting!
We zorgen voor waterdichte aansluitingen tussen de Sentho-renovatiepanelen, zowel bij de wanden als vloeren, door gebruik te maken van onze unieke tweecomponenten epoxy.

🧠 Onze kennis!
Sentho is al geruime tijd lid van EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) om problemen als deze te bespreken en oplossingen aan te dragen. EHEDG speelt een cruciale rol in de voedselverwerkende markt, samen met de producenten van voedselproductiemachines en de bouwers van faciliteiten voor de voedselverwerkende industrie. Hygiënisch bouwen is voor ons meer dan een vak; het is een passie. We blijven voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector door deelname aan symposia, congressen en evenementen.

Heeft u een soortgelijk probleem? Onze toewijding aan hygiëne en onze expertise staan tot uw beschikking voor advies en uitvoering, van renovatie tot nieuwbouw!

 

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven