Orlando

Uniek in hygiënische afbouwprojecten

Bron: Artikel in het vakblad Industriebouw, editie van november 2021. 

Uniek in hygiënische afbouwprojecten

Eigenaar/directeur Niels Burger van Sentho uit Uden werd benaderd door De Vries en Verburg om in een aantal ruimtes de uit sandwichpanelen opgetrokken wanden te voorzien van 2,3 millimeter dikke glasvezel versterkte polyester FRP-panelen (Fiber Reinforced Polyester).
“Die verlijmen we rechtstreeks met op de sandwichpanelen zodat ze de kracht van de wand overnemen. Daarmee maken we de wand kras- en slijtvast en trekt die veel minder vuil en bacteriën aan.” Omdat het de verbindingen tussen de platen gebeurt met een tweecomponenten epoxy is de wand bovendien een stuk gemakkelijker schoon te houden. De epoxy is veel duurzamer dan siliconenkit; het hardt volledig uit en hoeft niet iedere vier jaar opnieuw te worden aangebracht. “Ons product is in aanleg duurder dan bijvoorbeeld staal, maar dat kan deuken en roesten. Projecten die wij dertig jaar geleden behandelden, zien er nu nog steeds puntgaaf uit!” Naast de genoemde wanden verzorgde Sentho in een drietal ruimtes hygiënische plafondsystemen bij Menken Orlando.

De bijna 50 medewerkers van Sentho, expert en marktleider in hygiënische wand- en plafondsystemen, werken vooral voor de voedselverwerkende industrie. “Van A tot Z, dus bijvoorbeeld ook stootplinten en afvoerputten. We zijn binnen Nederland uniek in wat we doen.”

 

Voor het gehele artikel verwijzen wij u graag naar de volgende link:  (klik hier)

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven