Sligro

Emissiearm materiaal FRP

In productie-, voedselverwerkings- of andere ruimtes waar hygiëne een (grote) rol speelt wordt veelvuldig FRP toegepast. FRP is marktleider als het gaat om hygiënische wand- en plafondbekleding. Vele bedrijven maken gebruik van dit product en dit aantal groeit, doordat het eenvoudig te plaatsen (kan over de bestaande wand) en te reinigen is, geen ruimte verlies en het een zeer lage emissie heeft van nare onhygiënische stoffen of geuren. Sentho adviseert, ontzorgt en realiseert afbouwprojecten waar hygiëne, vloeistofdichtheid en isolatie  in verwerkingsruimtes belangrijk zijn.

De reden voor gebruik FRP

In uiteenlopende ruimtes waar er “schoon” gewerkt moet worden en er richtlijnen moeten worden opgesteld volgens HACCP, is het gebruik van FRP ideaal. Voor zowel renovatie als nieuwbouw zijn de wand- en plafondpanelen geschikt. Sentho is uw rechterhand als het gaat om het realiseren van renovatie of nieuwbouwprojecten voor wand- plafond- en vloersystemen. FRP hebben wij al veelvuldig toegepast in voedselverwerkingsbedrijven (bakkerijen, slagerijen) maar ook de horeca (keukens), zorgsectoren zoals ziekenhuizen maar ook voor opslag- en distributieruimtes, autowasstraten, showrooms of koel- en vriescellen.

Tijd voor renovatie

Voordat er gespecialiseerd werd in hygienische wanden, werden er stalen sandwichpanelen of tegels gebruikt voor het bekleden van deze ruimtes.  In het begin stadium zit er geen vuiltje aan de lucht, pas later blijkt dat het een broedplek wordt voor bacteriën. De voeg tussen de tegels laat los, is niet meer goed schoon te maken en is het is onhygiënisch maar ziet er, net zoals de stalen sandwichpanelen die gaan roesten, ook onhygiënisch uit.

FRP panelen hebben een zelfreinigend effect waardoor ze makkelijk schoon te maken en te houden zijn. De oppervlakte heeft een reliëf waardoor vuil zich moeilijk vast nestelt en het vuil via meerdere hoek invallen schoongemaakt kan worden. Tevens zijn de panelen thermisch stabiel en kunnen dus in of rondom extreme temperaturen gebruikt worden (denk aan ovens of vriescellen). Naast het schoonmaken en temperatuur verschillen kunnen de FRP panelen geplaatst worden over de bestaande wand met minimaal ruimte verlies. Tevens levert FRP ook scheidingswanden en wandsystemen. Maar er is meer…

Geen emissie met FRP

Naast het schoonhouden en de andere eigenschappen van de wanden en plafonds is de emissie een steeds belangrijker onderwerp. Emissie, in deze context, betekent de afstoot van stoffen of geuren van in dit geval wand- en plafondbekleding.  Een deel van deze emissie is zelf waar te nemen zoals de geur. Een ander deel is minder goed waar te nemen, maar kan wel gevolgen hebben voor de hygiëne van de producten of de gezondheid van de medewerkers.

Met alternatieve wand- en plafondbekleding zal je te maken krijgen met VOS (vluchtige organische stoffen). De FRP panelen hebben een zeer lage emissie! Minimalistische  tot geen uitstoot van geur of stoffen. Hierdoor zullen de werknemers maar tevens de producten die in die ruimte worden geproduceerd, niet in aanraking komen met ongenodigde stoffen of geuren. Dankzij deze eigenschap van FRP hebben de producten het A+ markering van emissiearm interieurmateriaal.

emissiearm wanden

Renovatie of nieuwbouw?

Ben je van plan een renovatie toe te passen of staat er in de planning een nieuwbouwproject? Aarzel niet en maak gebruik van het gratis intake gesprek of een proefplaatsing*. Neem contact op met info@sentho.nl of bel naar 085-4830920 en wij staan u graag te woord!

Wij,
• treden op als adviseur en projectbouwer in alle branches
• luisteren en kijken naar de wensen en behoeften van de klant
• bieden een gedegen advies
• ontzorgen door het project van a tot z te regelen
• maken gebruik van hoogwaardige vernieuwende producten
• beschikken over uitgebreide kennis van voedselverwerkende bedrijven
• hebben klanttevredenheid altijd voorop staan

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven