Sentho hygienische stootplint betinoc

Totaalproject van A tot palingsound!

Sentho Hygiënische Afbouwprojecten opereert zowel nationaal als internationaal met heel veel mooie projecten, maar het realiseren van een productieruimte afbouw van A tot Z in Volendam heeft een speciale plek op ons lijstje gekregen.

De Ambachtelijke Volendammer had ons benaderd om een pand waar nog geen voedsel gerelateerde activiteiten plaats vond, dit hebben wij weten om te toveren tot een volwaardige productielocatie voor o.a. garnalenkroketen, palingkroketten en soepen volgens HACCP richtlijnen. Natuurlijk alles vis gerelateerd, want naast de palingsound staat Volendam bekend om haar vis!

Productieruimte afbouw

De Ambachtelijke Volendammer gaat op deze nieuwe locatie onder andere krokketten produceren met garnalen en paling. Voor de vloer is er gekozen voor een troffelvloer met een gemiddelde laagdikte van 3 tot 5 mm over de huidige gevlinderde cementdekvloer heen. In totaal ging dit om 180 m2 hygiënische vloerafwerking. De nieuwe vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. De Sentho vloersystemen zijn ontwikkeld om vuil en de hechting van vuil te minimaliseren. Daarnaast eenvoudig te repareren bij eventuele beschadigingen. In de vloer op de eerste verdieping van het pand hebben we tevens diverse ACO RVS putten gemonteerd om het spoelwater weg te kunnen laten lopen. In het Sentho HACCP vloersysteem assortiment van hebben wij naast de troffelvloer; vloeistofdichte vloeren, zwevende PVC vloeren, gietvloeren en klikvloeren voor droge ruimtes.

Directe verlijming

Naast de hygiënische vloerafwerking is er voor 450 m2 aan wandbekleding gekozen, uiteraard gekozen voor FRP, simpelweg omdat dit de meest ideale oplossing is voor de directe verlijming. Het plafond is voorzien van een raamwerk waarna

we deze hebben bekleed met een hygiënisch en antistatisch vlak kunststof paneel. Doordat het pand is opgesplitst in een beneden en een bovenverdieping moest er een goederenlift worden geïnstalleerd om de toe en afvoer van de producten op de verdieping te krijgen.

Na het uitslijpen van een gat en het constructief verstevigen van de verdiepingsvloer is de hydraulische kolomlift gemonteerd, de lift kan een totaalgewicht van maar liefs 600 kg aan. Op de eerste verdieping is er naast de productie ruimte een kantine gerealiseerd voorzien van alle gemakken. Naast het keukenblok is er door Sentho een sanitaire ruimte gecreëerd en gemonteerd.

RVS stootplinten

Om de productie ruimte te koelen is er een airco geplaatst met een energie label A++.
Op de begane grond waar zich de expeditie bevind zijn er een koel en vriescel gemonteerd om alle producten in te kunnen vriezen. Op de 1e verdieping hebben we een blastchiller geplaatst. Deze kan het vlees van +90 graden binnen 90 minuten terug te koelen naar 3 graden. In de grote koelcel, waar het nodige palletverkeer aanwezig is, hebben we RVS stootplinten gemonteerd welke fungeert als aanrijdbeveiliging. De RVS stootplinten zijn gevuld met beton en epoxy en is extra verstevigd met een bewapening wat de stootplint maakt tot een robuust en hufterproef geheel.

Hiermee bewijst Sentho zich weer als totaalproject uitvoerder die turnkey de klant ontzorgt!

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven