sentho_en_haccp_fhd

Sentho en HACCP

Sentho en HACCP

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem. Alle ondernemingen die met voeding te maken hebben voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons voedsel in bedreiging komen.

Van elk onderdeel in de productie brengt de ondermeing inzichtelijk wat er mis kan gaan en hoe dit kan verholpen worden.

Wat is HACCP nu precies:

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er dingen mis gaan, wat de veiligheid van ons eten in gevaar brengt. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Dit is een HACCP-plan. Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen. HACCP valt onder de Europese wetgeving.

De Amerikaanse NASA bedacht het HACCP systeem in de jaren 60 om het eten voor astronauten te controleren. De richtlijnen hiervoor zijn uitgewerkt door de Codex Alimentarius.

Hoe kan Sentho hierin helpen?

Sentho heeft een breed programma aan producten, allemaal gemaakt met oog op de HACCP normering. Zo heeft Sentho FRP panelen. Dit om wanden plafonds die niet meer voldoen aan de HACCP eisen de renoveren en hierna weer volledig voedselveilig te maken. Ook heeft Sentho RVS-beton gevulde stootranden in haar programma. Deze zijn uiterst geschikt in de voedingswereld daar deze volledige gevuld zijn en dus geen holle ruimtes bevatten waar bacteriën zich kunnen gaan ophopen. Ook de RVS afwatering van Sentho is volledig gevuld. En ook die is daarmee uiterst geschikt.

Waarom kiest u dan voor Sentho?

Sentho is al jaren lang aantoonbaar voorloper op het gebied van HACCP, dit laat zich al zeker weten door dat Sentho aangesloten is bij EHEGD. Om te weten wat EHEDG inhoud zult u dat nieuws bericht even moeten lezen. Sentho is het go-to kenniscentrum over al uw vragen binnen de voedingwereld met betrekking tot afbouwen, van het plaatsen van wanden tot het zetten van putten. Heeft u vragen neem gerust contact met ons op.

info@sentho.nl of bel ons op +3 (0)85 48 30 920

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven