Remko de Snoo en zijn partner Carla zijn ondernemers met liefde voor het bakkersvak! Remko’s passie voor brood en taartjes is begonnen bij de bakkerij van zijn buurman, waar hij als puber heeft gewerkt! Het bakkersvak vond Remko zo mooi dat hij er nooit meer afscheid van heeft genomen. “Mooie geurende broden met een knapperige korst. Wat is begonnen met één bakkerswinkel is inmiddels uitgegroeid tot Remko’s brood & taartjes met vier eigen vestigingen waarvan 2 in Amsterdam, 1 in Breukelen en 1 in Abcoude.

Remko en Carla hebben Sentho gevraagd hun te begeleiden met het maken van de juiste keuzes en het realiseren van een productieruimte van nu! Zeker omdat ook de selectie van Ajax het brood eet van Remko en Carla! Na het geven van hygiënisch advies zijn we aan de slag gegaan. De oude tegels in de bakkerij voldeden niet meer aan de eisen waardoor vuilophoping kwam in kapotte voegen en gescheurde tegels. Kapotte voegen en gescheurde tegels zijn een kweekbron van bacteriën, juist op deze plekken kunnen salmonella en listeria.

Bacterie werend

De kans op listeria is klein maar de gevolgen zijn groot. Listeria (voluit listeria monocytogenes) is een bacterie die, in tegenstelling tot de meeste andere bacteriën, zeer goed groeit onder koelkastomstandigheden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en het NVWA (Nederlandse voedsel en waren autoriteit) waarschuwen hier voor en informeren ondernemers hierover, onder het motto voorkomen is beter dan genezen!

Directe verlijming renovatie tegelwand

Tegen de oude tegels hebben we gerenoveerd met 2,3 mm FRP aan de hand van directe verlijming. Het voordeel van directe verlijming tegen oude tegelwanden is dat de plaat de kracht van de wand overneemt en op deze manier gaan we holle ruimtes tegen waar, zeker in bakkerijen, ongedierte zoals ratten en muizen kunnen gaan schuilen. Door de tegelwand renovatie is het door directe verlijming; slag- en stootvaster dan bij het gebruik van bijvoorbeeld stalen sandwichpanelen.

Systeem plafond

Het oude systeemplafond was na al die jaren ook toe aan vervanging. Deze hebben we vervangen voor een nieuw systeemplafond met een FRP inleg. Er is gekozen voor een systeemplafond omdat er veel leidingwerk over het plafond heen liep waar de bakker voor nu en in de toekomst makkelijk bij moet komen als er iets met leidingen of qua elektra aangepast moet worden. Beneden in de kelder van de bakkerij is er gekozen voor een gesloten hygiënisch plafond door middel van een antistatisch vlak kunststof paneel.

Snelle renovatie, productie minimaal stil gelegd.

Hele project is in slechts 7 dagen gerealiseerd en Remko’s Brood en Taartjes kan er voor de komende jaren zonder problemen tegenaan! Het productieproces is enkel 5 dagen stilgelegd. Na deze 5 dagen kan de gerenoveerde productieruimten jaren mee nu het voorzien is van nieuwe hygiënische wanden en systeem plafonds. Dankzij de directe verlijming was het mogelijk om dit in het tijdsbestek van in totaal 7 dagen te realiseren. Tevens bespaard dit ook kosten omdat de bestaande wand niet eerst gedemonteerd moest worden. Omdat de platen maar 2,3 mm dik zijn heb je een minimalistisch ruimte verlies.

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven