Fabriek_2

Indrukwekkende renovatie historische fabriek

Deze week staan we voor een ambitieuze uitdaging: de renovatie van een oude fabriek die na ruim een eeuw de sporen van de tijd vertoont. Deze monumentale gebouwen dragen vaak een rijke geschiedenis met zich mee en verdienen het om nieuw leven ingeblazen te worden. Hoewel nieuwbouw voor onze klant geen optie was, wilden ze de fabriek volledig restaureren en aan moderne normen en voorschriften laten voldoen.

Stap voor stap naar de afronding
In deze fabriek hebben we in de afgelopen jaren al aanzienlijk werk verricht. Stap voor stap naderen de klant en wij de voltooiing van de renovatie. Eerdere projecten omvatten duizenden vierkante meters aan wanden en plafonds die vaak onder strikte deadlines gerenoveerd moesten worden. Hierbij werkten onze teams onvermoeibaar, zelfs ’s nachts en in het weekend, om de stilstand tot een minimum te beperken.

Renovatie op nieuwe hoogten
Deze keer richtten we ons op de meest verwaarloosde ruimtes in de fabriek. De wandcoatings vertoonden ernstige schade als gevolg van extreme temperatuur- en vochtigheidsvariaties. De muren hadden aanzienlijke vochtschade opgelopen door intensieve reiniging, waardoor directe verlijming onmogelijk was. Het uitdaging hierbij was dat deze ruimtes zich op de tweede en derde verdieping van het gebouw bevonden, en al het materiaal moest met de hand via de trap worden vervoerd. Binnen deze ruimtes stonden onverplaatsbare machines, waardoor onze teams inventieve oplossingen moesten bedenken om de renovatiepanelen te installeren. We aarzelden niet om zelfs de wanden op te vullen en uit te vlakken om te voorkomen dat vuil zich ophoopte.

Strak en hygiënisch volgens het 100-Puntenbeleid
Deze operatie vereiste aanzienlijke inspanning. Binnen één week werkten we onvermoeibaar om dit immense project tot een succesvol einde te brengen, zonder concessies te doen. Ons doel was kraakhelder: alles hygiënisch en naadloos opleveren volgens ons 100-puntenbeleid, alsof de fabriek gisteren was gebouwd – oftewel #fabrieksnieuw.

800 m2 Renovatie met Sentho panelen voor koel- en vriesbouw
Met passie, toewijding en de inzet van ons uitmuntende team hebben we deze renovatie met succes voltooid. Wat voor sommigen als onmogelijk werd beschouwd, was voor ons een uitdaging waarmee we vol enthousiasme aan de slag gingen. Een project van maar liefst 800 m2 met Sentho glasvezelversterkte polyesterpanelen – direct verlijmd, renovatiepanelen en sandwichpanelen voor koel- en vriesbouw.De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven