De Eetkamer_5

Tegels groot probleem in voedselverwerkende industrie.

Weet u wat het grootste probleem is met de wanden in de voedselverwerkende industrie? De keuze voor tegels. Ogenschijnlijk een mooie oplossing, maar in de praktijk blijkt dat niet zo te zijn.

Tegels zijn een doorn in het oog voor bakkerijen, slagerijen, de visverwerkende industrie maar ook voor de horeca. Bij De Eetkamer in Goirle lieten de tegels los door vocht. De tegels waren gescheurd of gebroken en voegen vergaan. Opmerkelijk is, dat er tot op de dag van vandaag nog steeds gekozen wordt voor tegels. Maar de keuze voor tegels is een korte termijn oplossing en niet duurzaam. De Eetkamer heeft daarom gekozen voor Sentho FRP om dit probleem voorgoed te verhelpen.

Historisch pand
De Eetkamer is gehuisvest in een enorm karakteristiek pand dat in 1907 is gebouwd door Rens, die zowel architect, textielbaron en later ook de burgemeester van Goirle was. In de jaren 50 kwam het pand in handen van de textielindustrieel Mes. De uitstraling van het pand is door de Eetkamer zo goed als mogelijk behouden. De mooie originele parketvloer, glas in loodramen en de schouwen zijn volledig intact gebleven. De Gelagkamer van de Eetkamer, die bedoeld is voor kleinere groepen, was een bibliotheek annex jachtkamer. De Eetkamer was de oorspronkelijke woonkamer. Een mooie historische ruimte om gezellig te kunnen genieten van heerlijke gerechten die worden bereid in de keuken, waar eerder het zwembad was.

HACCP norm
De tegelwanden voldeden niet meer aan de hygiëne-eisen en waren sterk verouderd. Na meting op locatie, hebben we geconstateerd dat het vochtpercentage in de wand te hoog was. Dit is een van de redenen waarom de tegels loslieten. Om voor een degelijke oplossing te zorgen, hebben we eerst alle tegels verwijderd. De kale wanden zijn vervolgens voorzien van Fermacel. Fermacel zorgt ervoor dat de hechting met onze lijm en de Sentho FRP plaat gewaarborgd is. Daarnaast zorgt het Fermacel voor een goede stevige basis om beugels aan op te hangen voor bijvoorbeeld planken en machines.

Directe verlijming
De kleine ruimtes en leeftijd van het pand, zorgden voor een bewerkelijk project. Onze Sentho FRP platen hebben wij met onze 2K super seal aan elkaar verbonden en hiermee zijn ook alle binnenhoeken afgewerkt. Daarnaast hebben wij de wanden in de koelcel vervangen. Deze wanden waren verzadigd met vocht en ook hier waren de tegels kapot. Na een laag Fermacel op de wanden, hebben we het Sentho FRP direct verlijmd.

De Eetkamer kan door deze renovatie weer de hoogwaardige gerechten uit de keuken laten doorkomen. Het is zeker de moeite waard als u in de buurt van Goirle bent, hier eens te genieten van een heerlijke maaltijd!

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven