sentho-header

Sentho creëert HACCP scheidingswand bij Sligro Food Group!

Sentho creëert HACCP scheidingswand tussen productielijnen bij Sligro Food Group!

 

In opdracht van Sligro Food Group maakt Culivers circa 150.000 kant-en-klare maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen en sauzen met verse ingrediënten. Dit gebeurt onder andere voor alle EMTÉ supermarkten. Onder de naam ‘Dinnerland’ worden complete maaltijden voor bedrijven en intra- en extramurale zorginstellingen bereid. Onder de naam ‘Meesterschap van het huis’ maakt Culivers maaltijdcomponenten voor horeca en zorg. Sentho is trots op het resultaat van de HACCP scheidingswand!
In de zes meter hoge productieruimte bij Culivers in Eindhoven staan verschillende productielijnen. Om efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat de productielijnen apart van elkaar kunnen worden schoongemaakt. Daarnaast is het belangrijk dat de geconditioneerde ruimte in de staat blijft waarin deze behoort. Tussen de productielijnen moest dus een oplossing komen die niet tot compleet afgescheiden ruimtes zou leiden. Sentho heeft een oplossing bedacht met een drie meter hoge ‘FRP HACCP scheidingswand’ die met een RVS-constructie aan het bestaande plafond en vloer is bevestigd.

 

FRP HACCP

De FRP HACCP scheidingswand staat in het RVS om zo stevigheid te kunnen creëren. Daarnaast is de FRP HACCP scheidingswand afgewerkt met een 2-componentenlijm waardoor er geen open randjes en kantjes aanwezig zijn, zodat het een hygiënisch geheel is. Sentho gebruikt de 2-componentenlijm in plaats van verbindingsprofielen en/of siliconenkit omdat deze oplossingen niet hygiënisch zijn. Bij verbindingsprofielen heb je namelijk randjes en kantjes waar vuil achter kan blijven steken. Siliconenkit moet je elke vijf jaar vervangen, om deze hygiënisch te kunnen houden.

 

In de voedingsmiddelenindustrie is het van groot belang dat de wanden in bedrijfsruimten voldoen aan de HACCP eisen. Bij nieuwbouw kijkt men vaak naar de gebruikelijke oplossingen zoals tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen. Meest voorkomend nadeel van tegelwerk is dat dit niet slagvast genoeg is, waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn lastig om te reinigen. Zo ontstaan er plaatsen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een lange periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er vaak slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen kunnen gaan roesten of er ontstaat corrosie. Met de FRP wordt aan alle eisen voldaan en het heeft een lange levensduur!

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven