FRP afgeronde binnenhoek van sentho

Sentho komt met unieke halfronden binnenhoekafwerking

.Sentho komt met unieke halfronden binnenhoekafwerking

Binnenhoeken zijn altijd lastig wanneer het gaat om bouwen van nieuwe productieruimtes of het maken van Box-in-box oplossingen.

Sentho heeft hiervoor een unieke nieuwe oplossing. Sentho is al jaren bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, die productieomgevingen makkelijker te reinigen maken. Binnenhoeken zijn altijd kritische punten in deze ruimtes. In de oude oplossingen bij stalensandwichpanelen word er altijd gebruik gemaakt van 2-delige binnenhoeken.

Voordeel van onze binnenhoekafwerking

Het nadeel hiervan is dat vuil en bacteriën hier makkelijk achter kunnen ophopen, ook al zijn deze profielen vaak afgekit met een siliconenkit. Deze manier is niet ideaal volgens de strenge EHEDG richtlijnen, waar het reduceren van holle ruimtes een pre is. De houdbaarheid van de siliconenkit laat vaak te wensen over, zeker als er intensief word gereinigd. Het is altijd een sport voor de schoonmakers om de loshangende siliconenkit weg te spuiten. Onze oplossing is een fabrieksmatig gemaakte halfronde binnen- en buitenhoek. De kern is van hoogwaardig PS van een harde persing. De 2,3 mm Sentho FRP panelen worden er volledig op verlijmd en in een mal geperst. Het 2,3 mm Sentho FRP paneel kan zowel glad als gestructureerd worden aangeleverd. De halfronden binnenhoeken zijn als element vanaf diktes van 8 cm beschikbaar zodat deze naadloos aansluiten op onze Sentho FRP scheidingswandpanelen van 8 cm of dikker.


Uiteraard zijn alle andere diktes op aanvraag mogelijk, ook in combinatie met onze scheidingswanden welke wij kunnen maken in ieder gewenste lengte en iedere vulling, zoals PIR, PUR of PS. De verbinding word met onze 2 componenten epoxy afgewerkt waardoor vuil en bacteriën niet kunnen ophopen. Inmiddels zijn er al diverse projecten op deze manier afgewerkt in Europa. Sentho laat hiermee zien dat we voorop lopen in de markt op het gebied van doorontwikkelen waarbij Sentho laat zien dat hygiënisch engineering binnen onze organisatie voorop staat.

Bent u als architect of voedselproducent geïnteresseerd vraag dan bij ons geheel vrijblijvend informatie aan, zodat wij met u kunnen meedenken. Zo hebben wij voor uw “probleem” altijd wel een hygiënische en constructieve oplossing.

Sentho uw partner in Hygiënisch afbouwen

Contact opnemen

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven