Renovatie met FRP wanden

Renovatie bierbrouwerij met Sentho FRP

Renovatie bierbrouwerij met Sentho FRP bij Van de Streek Bier is wederom een feit! Van de Streek Bier, een onafhankelijke brouwerij in Utrecht, is inmiddels een bekende naam dankzij hun overheerlijke bieren. Wat begon als een hobbyproject van twee gepassioneerde broers, Sander en Ronald, is uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Nederland. Sentho is er trots op om al meerdere keren te hebben bijgedragen aan hun groei en renovaties. Ook deze keer mochten wij hen ondersteunen met ons innovatieve Sentho FRP materiaal.

Een succesvolle start en groeiende brouwerij

In 2010 begon Van de Streek Bier op de Stanleylaan in Utrecht. Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot een serieuze onderneming. Na twee jaar werd hun huis te klein voor alle brouwspullen. In 2013 besloten zij hun bieren door te verkopen aan vrienden en familie. Zonder dat ze het wisten, werd dit de start van één van de meest toonaangevende biermerken in Nederland.

Jaren van hard werken resulteerden in een brouwerij die continu werd uitgebreid en verbeterd. Inmiddels beschikt de brouwerij over 22 tanks, een eigen blikken- en flessenlijn, RVS-fusten en hun eigen stikstofproductie. In 2022 openden ze zelfs een prachtig proeflokaal aan de Oudegracht, midden in het hart van Utrecht.

Renovatie: Van opslagruimte naar high-tech productieruimte

Bij Sentho zijn we er trots op dat we al meerdere keren hebben mogen bijdragen aan de groei van Van de Streek Bier. Deze keer was een renovatie van een oude opslagruimte tot een moderne productieruimte het doel. Dit deden we met ons Sentho FRP (glasvezelversterkt polyester), dat perfect geschikt is voor hygiënische toepassingen in de voedselverwerkende industrie. Onze FRP wanden en plafonds voldoen volledig aan alle belangrijke normen zoals HACCP, EHEDS, BRC, en FSSC2200. Zo zorgen we ervoor dat de productieruimtes niet alleen duurzaam, maar ook volledig hygiënisch zijn.

Sentho FRP heeft een aantal belangrijke voordelen die het materiaal uitermate geschikt maken voor dit soort toepassingen:

  • Duurzaam en slagvast: Het materiaal kan tegen een stootje, wat essentieel is in een productieomgeving.
  • Foodsafe: Dankzij de naadloze afwerking en de hygiënische eigenschappen voldoet Sentho FRP aan alle voedselveiligheidsnormen.
  • Weinig onderhoud: Het materiaal is eenvoudig te reinigen, wat de hygiëne in de productieruimte waarborgt.

Samenwerken voor succes

De passie en liefde waarmee Sander en Ronald werken, sluiten naadloos aan bij de visie van Sentho. Net als zij zijn wij bij Sentho dagelijks met passie aan het werk, of het nu gaat om nieuwbouw- of renovatieprojecten in de voedselverwerkende industrie. Onze no-nonsense aanpak, waarbij we doen wat we beloven, zorgt ervoor dat klanten zoals Van de Streek Bier steeds weer voor ons kiezen.

Dankzij onze jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen zijn we een gerespecteerde partner voor vele bedrijven in de voedingsindustrie, zowel nationaal als internationaal. Of het nu gaat om wanden, plafonds, koelcellen, vriescellen of deuren: Sentho biedt oplossingen op maat die voldoen aan de hoogste standaarden.

Bent u op zoek naar een duurzame en hygiënische oplossing?

Heeft u een project waarbij u hulp nodig heeft op het gebied van hygiënische wanden, plafonds of complete verwerkingsruimtes? Neem dan contact op met Sentho. Ons ervaren team staat voor u klaar om uw bedrijf te ondersteunen met advies en uitvoering.

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven