Isolatiepanelen met foodsafe coating

De voordelen van onze isolatiepanelen

√ Constante temperatuur

√ Hygiënisch

√ Schoonmaakgemak

Isolatiepanelen spelen een belangrijke rol in de voedingsmiddelenindustrie. De panelen voldoen aan de specifieke eisen voor voedselproductie, opslag en distributie. Daarnaast bieden onze panelen ook thermische isolatie. Ze voorkomen temperatuurschommelingen en zorgen voor hygiëne en voedselveiligheid.

Temperatuur blijft constant

Thermische isolatie is van cruciaal belang in de voedingsmiddelenindustrie. Veel voedselproducten moeten immers op specifieke temperaturen worden bewaard om bederf te voorkomen. Onze isolatiepanelen zorgen ervoor dat de temperatuur in een ruimte constant blijft en beschermen tegen externe omgevingsfactoren zoals hitte, kou en vochtigheid. Bovendien verminderen ze ook energieverlies en helpen de energiekosten te verlagen.

John
Meer weten? Neem contact met ons op:

Isolatiepanelen en hygiëne

Een ander belangrijk aspect van isolatiepanelen in de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne. Voedselveiligheid is van het grootste belang. Onze isolatiepanelen zorgen voor een schone en steriele omgeving. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen corrosie, vocht en schimmel. Bovendien zijn de panelen gemakkelijk te reinigen en desinfecteren. Dit helpt de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen te voorkomen. De veiligheid van uw voedsel blijft hierdoor gewaardborgd.

Schoonmaakgemak
De isolatiepanelen zijn voorzien van hoogwaardige en voedselveilige coatings. En dus zeer geschikt voor dagelijkse intensieve reiniging en desinfectie. De unieke structuur op de panelen zorgt ervoor dat water gemakkelijk vuil en bacteriën afvoert. Hierdoor hebben de panelen aantoonbaar minder hechting. Bovendien absorberen de panelen geen geuren, zijn bacterie- en schimmelwerend én bestand tegen variërende temperaturen.

Isolatiepanelen_5
Isolatiepanelen_8

Isolatiepanelen en HACCP

Daarnaast zijn isolatiepanelen flexibel en aanpasbaar aan verschillende behoeften en toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. Ze kunnen worden gebruikt in koel- en vriescellen, opslagruimtes en productiegebieden. U kunt ze bij ons krijgen in verschillende diktes, afmetingen en isolatiematerialen. Dit maakt het mogelijk om op maat gemaakte isolatiesystemen te creëren. Dus kunnen voldoen aan uw specifieke eisen.

HACCP-richtlijnen
U moet zich houden aan de hygiënerichtlijnen conform de BRC, IFS- en HACCP. De isolatiepanelen van Sentho zijn daarbij de juiste keuze. De isolatiepanelen zijn van groot belang vanwege hun thermische isolatie en hygiënische eigenschappen. Ze spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de voedselveiligheid en het minimaliseren van energieverlies. De panelen creëren de optimale omgeving voor de productie, opslag en distributie van uw voedselproducten.

Isolatiepanelen en snelheid van bouwen

Doordat onze Sentho sandwichpanelen op maat aangeleverd worden, is er een korte bouwtijd gegarandeerd. Met behulp van onze ervaren monteurs wordt uw project binnen no-time gerealiseerd. 

Sandwichpanelen met FRP
Sentho heeft de mogelijkheid om sandwichpanelen met als afwerking een 2.0 mm glasvezelversterkte polyesterplaat te leveren. Dit garandeert een lange levensduur, zonder beschadigingen en met een uitermate hoog hygiëne voordeel. 

Goedgekeurd volgens HACCP
De afdichting tussen de paneelnaden verzorgen wij met een 2-componenten epoxy. Dit zorgt voor een perfecte afdichting, is zeer hygiënisch en verlengt de levensduur aanzienlijk. Deze afdichting behoeft geen vervanging binnen een aantal jaren, zoals bij de gebruikelijke siliconenkit. 

Bent u op zoek naar koel- en vriesdeuren voor de voedingsindustrie? Dan kunt u ook bij Sentho terecht! Gemakkelijk op één adres te regelen! 

Isolatiepanelen_4
De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven