facebook

Sentho maakt deel uit van EHEDG

EHEDG is het (inter)nationale platform voor voedselveilige apparatuur – gebaseerd op onderzoek en praktijkervaring”. Sentho maakt vanaf heden onderdeel uit van dit prachtige platform.

Wat is EHEDG?

De European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) werd in 1989 opgericht als een non- profit consortium van fabrikanten van apparatuur, voedselproducenten, leveranciers van de voedingsindustrie, onderzoeksinstituten en universiteiten, autoriteiten voor volksgezondheid en overheidsorganisaties.

Wat is het doel van EHEDG?

Het belangrijkste doel van EHEDG is het bevorderen van veilig voedsel door de hygiënische engineering en het ontwerp in alle aspecten van de voedselproductie te verbeteren. EHEDG ondersteunt actief de Europese wetgeving, die vereist dat het hanteren, verwerken en verpakken van voedsel hygiënisch geschiedt met behulp van hygiënische machines en in hygiënische ruimten volgens de richtlijn inzake voedselhygiëne, de machinerichtlijn en de richtlijn voor contact met levensmiddelen (zie EU-richtlijn 2006/42) / EC voor machines, EN 1672-2 en EN ISO 14159 inzake hygiëne-eisen voor het ontwerp van machines).

EHEDG biedt richtlijnen

Fabrikanten en gebruikers van apparatuur zijn verantwoordelijk voor het implementeren van deze vereisten en EHEDG biedt hen richtlijnen voor de essentiële hygiënische ontwerpnormen in overeenstemming met de nationale en internationale wetgeving. Sentho kan vanaf heden gebruik maken van alle kennis die EHEDG kan bieden op het gebied van
engineering en ontwerp.

Voor meer informatie over de organisatie verwijzen wij u graag naar de website van EHEDG

Liever direct contact?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op.