Hygiënische wanden bij Eier specialist

In een nieuwe hal voor een Eier specialist, welke eieren verft, kookt en pelt hebben wij onze FRP platen mogen toepassen, een schitterend resultaat met een hygiënisch kunststof plafond en wanden voor een schitterend bedrijf. We hebben hier FRP platen van 2,3 mm toegepast d.m.v. na eerst de wand volledig in de primer te hebben gezet, een directe verlijming op de bestaande wand. Op de plaatsen waar er maatverschil zat tussen de wand en de stalen profielen hebben we eerst een Pyropanel bouwplaat bevestigd. Waar we daarna weer onze FRP 2,3 mm platen op hebben verlijmd. Dit alles om een strak resultaat te verkrijgen zonder verspinging. De platen zijn hier gekoppeld d.m.v. een 2 componenten verbinding, op de plaatsen waar dit mogelijk was hebben we speciale binnen/buiten en afwerkprofielen toegepast. De nieuwe hygiënische wanden voldoen volledig aan de HACCP norm samen met het kunststof plafond. Hier een aantal mooie foto’s voorafgaand en na onze werkzaamheden.

HACCP heeft zijn oorspring in de amerikaanse ruimtevaart. Bindden de ruimtevaart is het niet mogelijk om bedorven voedsel terug te sturen en te vervangen door andere producten. Het misluken van een kostbare missie door voedselvergiftiging wordt gezien als een onnaceptabel risico. Voor velen is het voldoen aan de regels voor voedselveiligheid en het toepassen van gevaren identificatie en risicoanalyse een extra belasting. Een gestructureerde aanpak om de voedselveiligheid te waarborgen door een managementsysteem als HACCP helpt bedrijven en organisaties hun betrokkenheid aan alle belanghebbenden aantoonbaar te maken zodat deze aan de steeds toenemende eisen voldoen. Het is van groot belang dat oude tegelwanden en stalen of aluminium sandwichpanelen worden vernieuwd. FRP is het ideale product om deze problemen aan te pakken.

De FRP platen hebben een breedte van 1200 mm en kunnen geleverd worden in verschillende hoogtes. De FRP platen hebben in het oppervlak een uniek versmolten beschermlaag, die tot aan de kern in de plaat zit. Door op het oppervlak van de FRP plaat een druppel effect aan te brengen, gaan bactieriën en micro organismen zich moeilijker hechten, dit in vergelijking met een volledig vlak oppervlak. Water rolt er zeer gemakkelijk vanaf. Hierdoor is er ook geen spiegeleffect aanwezig.

Voor voedselverwerkingsbedrijven leveren en monteren wij hygienische haccp oplossingen waaronder een vloeistofdichte vloer, stootplinten, haccp wanden, haccp plafond, haccp vloer, zwevende vloer, aanrijdbeveiliging, deurkozijnen, pendeldeuren, kunststof kozijnen, kunststof plinten en  strokengordijnen

Vaardigheden

Gepubliceerd op

9 september 2018