Hygiënische wandbekleding kippenverwerker

Bij een kippenverwerkingsbedrijf hebben we de wanden en plafonds volledig vernieuwd met onze FRP hygiënische wandbekleding, ook het plafond hebben we volledig vernieuwd met ons hygiënisch plafondsysteem.

Hygiënische wandbekleding

Voor de wanden hebben we 2,3 mm dikke FRP® platen als hygiënische wandbekleding toegepast, welke we direct verlijmd hebben op het bestaande tegelwerk. Dit betekend dus dat het ruimteverlies nihil is. De platen hebben in deze situatie een breedte van 1200mm en een hoogte van 3000mm, de platen zijn op pallets aangeleverd en worden door onze monteurs netjes verwerkt. Allereerst wordt de bestaande wand gereinigd met een speciale cleaner, daarna brengen we een speciale primer aan voor in dit geval een vlakke en niet poreuze ondergrond. Daarna zijn we overgegaan op het verlijmen van de platen, de platen zitten verbonden d.m.v. een 2-componentenlijm verbinding. Bij alle overige verbindingen zijn speciale hoek- en verbinginsprofielen toegepast welke alle volledig voldoen aan de HACCP  en NVMA eis.

Plafond

In de voedingsmiddeleninudstrie is het van groot belang dat de plafonds en wanden in bedrijfsruimte voldoen aan de HACCP norm. Dit is dus ook zeker van toepassing bij een kippenverweker. Voor bedrijfsruimten zijn er verschillende typen plafondsystemen leverbaar. Dit is dan afhankelijk van de gestelde eisen.

Indien het mogelijk moet zijn om het plafond direct met water schoon te spuiten en regematig te reinigen, dan wordt Sandwichpaneel geadviseerd. Dit is een paneel van 35mm en kan direct tegen het plafond worden gemonteerd. Eventueel kan er gekozen worden voor een regelwerk om bijvoorbeeld het plafond te verlagen en bestaande leidingen en obstakels weg te werken.

Alternatief

De vlakke kunststof panelen worden toegepast als plafond op een regelwerk in de voedingsindustrie. Deze panelen hebben een breedte van 25 cm en een lengte van 6m1 en zijn zo goed als naadloos te verwerken voor een mooi strak plafond. Het materiaal is anti statisch en niet oxiderend.

Voor vleesverwerkingsbedrijven leveren en monteren wij hygienische haccp oplossingen waaronder een vloeistofdichte vloer, stootplinten, haccp wanden, haccp plafond, haccp vloer, zwevende vloer, aanrijdbeveiliging, deurkozijnen, pendeldeuren, kunststof kozijnen, kunststof plinten en  strokengordijnen

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

9 september 2018