Hygiëne oplossing koel- en vriesruimte

Wanden en plafonds in een handomdraai weer als nieuw

Afgelopen weekend hebben we bij Ter Beke de wanden en het plafond bekleed met ons Sentho FRP. Ter Beke is een Belgische verse voedingsgroep met een groot gamma kwalitatieve verse voeding en bijbehorende diensten in een groot aantal Europese landen. Ter Beke weet als geen ander dat de voedselveiligheid enorm belangrijk is en hygiëne van cruciaal belang. Sentho is daarin dé partner voor hygiënische koel- en vriesruimtes.

Voor ieder probleem een oplossing
De wandbekleding van de koude cel was aan vervanging toe. Normaal gesproken verlijmen we hier onze Sentho FRP panelen direct tegenaan. Echter… Ter Beke wilde na montage de koeling direct weer in gebruik nemen en doorgaan met de productie. Directe verlijming was in dit geval geen optie, de lijm had namelijk geen tijd om goed te drogen. Sentho heeft daar een speciale oplossing voor bedacht. De wanden in de koelcel hebben wij bekleed met onze Sentho FRP renovatiepanelen. Dit is een Fermacel paneel waar we in de fabriek, het Sentho FRP al tegenaan hebben gelijmd. Hierdoor is het paneel sterk en kan het tegen een stootje. Groot voordeel is dat de koel- en vriescel na montage direct weer aan mag om op de juiste temperatuur te komen. U ziet, voor ieder probleem hebben wij een oplossing.

Totaaloplossing in hygiëne
Ook het plafond ziet er weer als nieuw uit. Hiervoor hebben wij een Sentho FRP sandwichpaneel gemaakt, die met een blind bevestigingssysteem tegen het plafond wordt gemonteerd. De naden hebben wij weggewerkt met onze Sentho 2-componenten epoxy. De locatie is getransformeerd in een fabrieksnieuwe ruimte die voldoet aan de strenge eisen van het NVWA. Ter Beke heeft gekozen voor een totaaloplossing in hygiëne. Met onze Sentho FRP panelen hebben listeria en salmonella aantoonbaar minder kans om te groeien.

In het kort
Vanzelfsprekend bieden al onze producten voor de koel- en vriesruimte de thermische eigenschappen die nodig zijn en voldoen aan de HACCP-eisen. Ook zijn de FRP panelen:

  • Antistatisch, vuil hecht niet aan
  • Eenvoudig te reinigen
  • Vocht- en vuilbestendig
  • Slag- en stootvast
  • Bestand tegen chemicaliën, bacteriën en schimmels
  • Eenvoudig te monteren

Over ons
Sentho is al jarenlang de #1 hygiënisch bouwspecialist voor zowel renovatie als nieuwbouwprojecten in de voedingsmiddelenindustrie. We worden vaak gekopieerd, maar zijn nog nooit geëvenaard!

Bel ons vandaag nog op voor een afspraak met 1 van onze hygiënisch bouwspecialisten voor advies en een vrijblijvende offerte.

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven