hygienische oplossingen haccp systeemplafond

Corona virus en hygiëne

.Corona virus en hygiëne

Waarom hygiëne zo belangrijk is

Het Corona virus kun je bestrijden door allerlei maatregelen te nemen zoals het wassen van je handen en de tal van andere maatregelen die de overheid ons oplegt. Sentho is al jaren bezig met hygiëne voor ruimtes waar dit belangrijk is. Alle ruimtes waar bijvoorbeeld met voedsel wordt gewerkt is het belangrijk dat de ruimte altijd waterdicht is en zeer snel en makkelijk te reinigen is. Daarbij hechten vuil en bacteriën aantoonbaar minder op ons glasvezel versterkt polyester!

Oplossingen voor de lange termijn

Dit is waar Sentho voor staat! Conventionele producten zoals tegels hebben voegen. Deze voegen gaan scheuren en de tegels gaan snel kapot. Stalen sandwichpanelen zijn een prima oplossing voor korte termijn maar uiteindelijk na een beschadiging heb je kans op roest en allerlei andere problemen. Sentho kijkt altijd verder voor een oplossing voor langere termijn. Onze oplossingen zoals onze glasvezelversterkte wanden, plafonds en RVS putten en plinten en kunststof aanrijdbeveiliging zijn bedoeld voor een periode van minimaal 20 jaar.

Om de volgende redenen kiest u voor Sentho?

Sentho het bouwbedrijf van Nederland in de foodsector in hygiënische wanden, plafonds, plinten, putten en aanrijdbeveiliging. Waarom zijn wij de specialist? Dit zijn wij omdat Sentho al jarenlang bezig is met het bevorderen van de hygiëne in ruimtes waar hygiëne in een hoog vaandel moeten staan.

Gespecialiseerd in hygiënische producten

Er zijn nog steeds veel bedrijven die werken met ouderwetse producten zoals tegels en Trespa. Dit soort producten zijn niet ontwikkeld voor hygiënische ruimtes. Dit zijn producten die aannemers en architecten voorschrijven omdat ze simpelweg niet gespecialiseerd zijn hierin en niet beter weten. Sentho weet dit dus wel. Wij zijn het bouwbedrijf dat zelf onderzoek doet wat de beste producten en vooral de beste duurzame oplossing is voor bijvoorbeeld een wand in zijn geheel maar ook juist de afwerking ervan. Een “normaal” bouwbedrijf gebruikt bijvoorbeeld siliconen kit om alles mee af te dichten en af te werken. Wij bij Sentho gebruiken het door ons ontwikkelde 2-componenten lijm om alles mee af te dichten en af te werken. Dit product wordt net zo hard als de rest van beklede ruimte en is daarmee duurzaam. Dit wil zeggen dat het 10x langer meegaat dan siliconen en dat het ook gewoon met een hogedrukreiniger is schoon te maken bijvoorbeeld.


FRP voor hygiënische ruimtes

De wanden doen wij niet met tegels maar met FRP. De plaat zelf is al helemaal ontwikkeld voor de hygiënische ruimtes. Maar de plaat alleen is niet voldoende. De oplossingen die Sentho zelf maakt met deze plaat maakt ons uniek. Onze monteurs monteren elke dag deze platen en sandwichpanelen. Een “normaal” bouwbedrijf doet het erbij. Wij doen niets anders dan dit, wij werken dan ook volgens HACCP en EHEDG normering. Zo hebben wij ook allemaal diverse oplossingen die alleen bij ons te krijgen zijn. Zoals FRP voorgelijmd op een Fermacell plaat, FRP sandwichpanelen met PIR, PUR en Polystyreen, FRP gebogen voor een binnenhoek als sandwichpaneel etc etc.

Kortom als u voor nu en de toekomst verzekerd wilt zijn van een duurzame en hygiënische ruimte dat voldoet aan de hoogste eisen dan moet u zeker een contact opnemen met Sentho.

Contact opnemen

De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven