facebook

Voedingsmiddelen producent Corbion wat in het verleden beter bekend was onder de naam Centrale Suiker Maatschappij (CSM) telt op het ogenblik bijna 2000 medewerkers wereldwijd en is de wereldwijde marktleider in onder andere melkzuur, melkzuurderivaten en is een toonaangevend bedrijf in functionele enzymmengsels, mineralen, vitamines en emulgatoren.

Nieuw plafond

Corbion ontwikkelt oplossingen voor duurzame ingrediënten om er voor te zorgen dat de kwaliteit van leven voor mensen vandaag de dag en voor de toekomst te verbeteren. Sentho werd benaderd door een adviesbureau welke van Corbion opdracht had gekregen te zoeken naar een oplossing voor hun probleem in een van de laboratoria. Het plafond voldeed niet aan de hoge eisen die Corbion hier stelt.

De ruimte had veel obstakels zoals leidingwerk voor perslucht, elektra en water. Deze wilde ze graag voor zover als mogelijk was weggewerkt hebben met een geheel nieuw plafond.
Tevens hing er in het midden van de ruimte een grote koelmotor. Het plafond hebben we volledig voorzien van een 35 mm FRP sandwichpanelen plafond. De panelen zijn aan elkaar verbonden door middel van een 2-delig omega profiel. Alle leidingen zij mooi weggewerkt zodat hier geen vuil meer kan ophopen in deze laboratorium ruimte.

Eenvoudige reiniging

Naast persoonlijke hygiëne zoals kleding, schoeisel, haar en nagels is de aankleding van een laboratorium ruimte minstens zo belangrijk. Door het gebruik van FRP 35 mm sandwichpanelen als nieuw plafond is de ruimte makkelijker reinigbaar en zal vuil en bacteriën zich veel minder hechten dan op een normale ondergrond zoals stalen sandwichpanelen, tegels of het gebruik van Trespa tegen de wanden of het plafond. De vulling van het FRP 35 mm sandwichpaneel zorgt tevens voor een isolerende werking zodat de temperatuur in de ruimte constanter zal blijven.
Met deze renovatie is deze ruimte weer volledig up to date voor de komende jaren. Tevens zal het plafond een kostenbesparing opleveren m.b.t. schoonmaak. Een win situatie voor klant en milieu!