facebook

Kunststof Sandwichpanelen voor een plafond die voldoet aan HACCP

De grote voordelen van kunststof sandwichpanelen zijn de hoge isolatiewaarden, de vloeistofdichtheid en niet te vergeten de slagvastheid van de panelen. Een duurzaam, recyclebaar product geschikt voor hygiënische afbouwprojecten.

.Kunststof sandwichpanelen

Sentho levert en realiseert projecten waar kunststof sandwichpanelen toegepast moeten worden. De kunststof sandwichpanelen zijn ideaal toepasbaar als plafondsysteem.

Kunststof plafondpanelen

In de voedingsmiddelenindustrie is het van groot belang dat de wanden in bedrijfsruimten voldoen aan de HACCP eisen. Bij nieuwbouw kijkt men vaak naar de gebruikelijke oplossingen zoals; tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen. Meest voorkomende nadeel van tegelwerk is dat dit niet slagvast genoeg is, waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn lastig om te reinigen. Zo ontstaan er serieuze plaatsen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een lange periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er vaak slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen kunnen gaan roesten of er ontstaat corrosie.

Een duurzame oplossing

De kunststof plafondpanelen van Sentho hebben deze nadelen niet. De panelen zijn, zonder ruimteverlies (omdat de panelen als voorzetwanden te gebruiken zijn) direct te verlijmen op vlakke ondergronden. De Sandwichpanelen kunnen als voorzetwanden verlijmd worden op gips, gas- of cellenbeton, stalen isolatiepanelen, metselwerk, tegels, stucwerk en hout. Kunststof paneel is ideaal geschikt voor bedrijfsruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt.

Kunststof plafondpanelen

FRP is een glasvezelversterkte polyester plaat met een dikte van 1,5 of 2,3mm. De kunststof plafondpanelen hebben een unieke versmolten beschermlaag en is daardoor slagvast, 100% waterbestendig, eenvoudig te reinigen etc. De plaat laat zich gemakkelijk verlijmen op bovengenoemde ondergronden.

Sentho pand

Heeft u vragen?

Wij staan iedere werkdag, van 8:00 tot 17:00 uur, paraat om al uw vragen te beantwoorden.

Bel of mail ons:
Telefoon: +31 (0) 85-4830920
Email: info@sentho.nl

Linie 23
5405 AR Uden

Toepassingen sandwichpanelen plafond

FRP kunststof sandwichpanelen worden toegepast in situaties waar de plafonds vaak gereinigd en afgespoten moeten worden. Het is mogelijk de sandwichpanelen direct tegen het oude plafond te monteren. Ook is het mogelijk, indien er veel leidingen op het oude plafond aanwezig zijn, om een regelwerk aan te brengen waardoor alle oneffenheden worden weggewerkt en er een strakke nieuwe situatie word gecreëerd. Ideaal om moeilijk bereikbare plekken, waar het schoonmaken vaak erg lastig is, weg te werken.

FRP® wandbekleding worden hoofdzakelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld (HACCP-normen) en schoonmaakgemak een vereiste is.

FRP HACCP wandpanelen kunnen in vele sectoren toegepast worden. Denk hierbij aan: Bakkerijen, slachterijen, autowasstraten, chemische industrie, keukens, koel- en vriescellen, visverwerkende bedrijven, voedsel verwerking, ziekenhuizen en sanitaire ruimtes.

Optimale hygiëne
Eenvoudig te reinigen
Vuil kan niet ophopen
Bestand tegen chemicaliën
Geen corrosie of roestvorming
Absorbeert geen geuren
Slag- en stootvast
Water en vuilafstotend
Optionele brandveiligheid
Schimmelwerend
Duurzaam en flexibel
Eenvoudige montage

Onze hygiënische producten worden ook in de volgende branches ingezet

Sportclubs

Sportclubs

Sanitaire ruimte, Kleedkamers, Zwembaden etc.

Autobranche

Autobranche

Autowasstraten, Truckwasstraten, Autogarages

Zorginstellingen

Zorginstellingen

Zorgtehuizen, Ziekenhuizn, Zorgpraktijken

Bakkerijen

Bakkerijen

Bakkerijen, Fastfood restuarants, Voedselverwerking

Visverwerking

Visverwerking

Visrestaurants, Visverwerkingsbedrijven, Voedseldistributiecentra

Vleesverwerkingsbedrijven

Vleesverwerkingsbedrijven

Slagerijen, Slachthuizen, Vermeerderingsbedrijven

Heeft u vragen? of wilt u meer informatie?

BEL MIJ TERUG

Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.