Synthetic sandwich panels for a ceiling that meets HACCP

The major advantages of plastic sandwich panels are the high insulation values, the liquid tightness and not to mention the impact resistance of the panels. A sustainable, recyclable product suitable for hygienic finishing projects.

.Kunststof sandwichpanelen

Sentho levert en realiseert projecten waar kunststof sandwichpanelen toegepast moeten worden. De kunststof sandwichpanelen zijn ideaal toepasbaar als plafondsysteem.

Kunststof plafondpanelen

In de voedingsmiddelenindustrie is het van groot belang dat de wanden in bedrijfsruimten voldoen aan de HACCP eisen. Bij nieuwbouw kijkt men vaak naar de gebruikelijke oplossingen zoals; tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen. Meest voorkomende nadeel van tegelwerk is dat dit niet slagvast genoeg is, waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn lastig om te reinigen. Zo ontstaan er serieuze plaatsen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een lange periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er vaak slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen kunnen gaan roesten of er ontstaat corrosie.

Een duurzame oplossing

De kunststof plafondpanelen van Sentho hebben deze nadelen niet. De panelen zijn, zonder ruimteverlies (omdat de panelen als voorzetwanden te gebruiken zijn) direct te verlijmen op vlakke ondergronden. De Sandwichpanelen kunnen als voorzetwanden verlijmd worden op gips, gas- of cellenbeton, stalen isolatiepanelen, metselwerk, tegels, stucwerk en hout. Kunststof paneel is ideaal geschikt voor bedrijfsruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt.

Kunststof plafondpanelen

FRP is een glasvezelversterkte polyester plaat met een dikte van 1,5 of 2,3mm. De kunststof plafondpanelen hebben een unieke versmolten beschermlaag en is daardoor slagvast, 100% waterbestendig, eenvoudig te reinigen etc. De plaat laat zich gemakkelijk verlijmen op bovengenoemde ondergronden.

Do you have questions?

We are ready to answer all your questions every working day, from 8 a.m. to 5 p.m.

Call or email us:
Telephone: +31 (0) 85-4830920
Email: info@sentho.nl

Line 23
5405 AR Uden

Toepassingen sandwichpanelen plafond

FRP kunststof sandwichpanelen worden toegepast in situaties waar de plafonds vaak gereinigd en afgespoten moeten worden. Het is mogelijk de sandwichpanelen direct tegen het oude plafond te monteren. Ook is het mogelijk, indien er veel leidingen op het oude plafond aanwezig zijn, om een regelwerk aan te brengen waardoor alle oneffenheden worden weggewerkt en er een strakke nieuwe situatie word gecreëerd. Ideaal om moeilijk bereikbare plekken, waar het schoonmaken vaak erg lastig is, weg te werken.

FRP® wandbekleding worden hoofdzakelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld (HACCP-normen) en schoonmaakgemak een vereiste is.

FRP HACCP wandpanelen kunnen in vele sectoren toegepast worden. Denk hierbij aan: Bakkerijen, slachterijen, autowasstraten, chemische industrie, keukens, koel- en vriescellen, visverwerkende bedrijven, voedsel verwerking, ziekenhuizen en sanitaire ruimtes.

Optimal hygiene
Easy to clean
Dirt cannot accumulate
Resistant to chemicals
No corrosion or rust
Does not absorb odors
Impact resistant
Water and dirt repellent
Optional fire safety
Antifungal
Durable and flexible
Easy assembly

Our hygienic products are also used in the following branches

Sportclubs

Sanitary room, Dressing rooms, Swimming pools etc.

Car industry

Car Washes, Truck Washes, Car Servicing

Healthcare institutions

Care Homes, Hospitals, Care Practices

Bakeries

Bakeries, Fast food restuarants, Food processing

Fish processing

Fish restaurants, Fish processing companies, Food distribution centers

Meat processing companies

Butcher’s shops, slaughterhouses, propagation companies

Do you have any questions? Or do you want more information?

CALL ME BACK

Enter your details and we will call you back as soon as possible!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.