De ambachtelijke dorpsslagerij is opgericht door Henk en Willie van Vulpen in 1998 te Hooglanderveen. Henk van Vulpen is opgegroeid op het platteland en had op zeer jonge leeftijd al een passie voor het slagersvak. Henk had al snel het slagersvak onder de knie en groeide uit tot een echte chef slager en worstmaker. Henk zijn passie voor het slagersvak oefende hij uit bij slagerij van Asch in Soest. Daar was hij het meest te vinden in de worstmakerij, want dat was waar zijn hart lag.

Renovatie slagerij

Het maken van puur en ambachtelijke vleeswaren, maaltijden en panklaar vlees. In 1998 wist Henk zijn droom te verwezenlijken. Hij begon een eigen slagerij, worstmakerij en rokerij in één. De ambachtelijke dorpsslagerij groeide al snel uit tot een bekendheid in Hooglanderveen en omstreken, dat in 2008 een 2e vestiging werd geopend in Amersfoort-Vathorst. Na al die jaren was de slagerij toe aan een totale make over, om zo weer te voldoen aan alle strenge eisen om voedselveiligheid te kunnen blijven waarborgen.

Nieuwe hygiënische wanden en plafond

wandafwerking slager

Sentho heeft voor dit project de renovatie van de wandafwerking en plafondafwerking voor haar rekening genomen. De huidige wanden waren tegels en voor een gedeelte stalen sandwichpanelen. Om direct te kunnen verlijmen op deze ondergronden dient er voor montage alle wanden zeer goed te ontvetten.

Wanneer de cleaner is aangebracht op alle wanden is er binnen een record tempo de klus geklaard. Dit omdat de slager natuurlijk niet zo lang zijn winkel gesloten wilde hebben. Tegen het plafond hebben we een raamwerk gemaakt en daarna voorzien van speciale hygiënische vlakke kunststof panelen, wat naadloos aan elkaar sluit en zo een strak plafond maakt dat makkelijk schoon te maken is en antistatisch waardoor, er minder vuil aan blijft zitten dan bij een normaal plafond. Ook dit is weer uiteindelijk een project geworden waar de klant nog vele jaren van kan gaan genieten en overheerlijke ambachtelijke producten kan maken.

Pin It on Pinterest