Sentho wandbescherming

Speciale wandbescherming zorgt voor verhoging draagvermogen

Hygiënische paneelwanden, tegelwanden en dergelijke hebben ook hygiënische stoot oplossingen nodig. De speciaal ontwikkelde wandbescherming verhogen het specifiek draagvermogen van de isolatie-elementen in de wandgebieden waar vaak stoten en andere mechanische effecten te verwachten zijn.

Desley Nusselein
Meer weten? Neem contact met ons op:

FRP stootrand

Door het corrosievrije karakter van de Sentho FRP stootbumper en de lijmsamenstelling inclusief voegafdichting met Sentho 2 componenten, zijn de Sentho FRP stootbumpers bijzonder geschikt voor het beschermen van de sterk belaste
wanden in voedselproductie- en verwerkingsruimten. Met Sentho FRP stootbumper kunnen de betreffende wandzones eenvoudig, veilig en hygiënisch worden voorzien van een effectieve stootbescherming. De Sentho FRP stootbumper heeft een dikte van 5 mm en is voorzien van een speciale gelcoat waardoor deze makkelijk reinigbaar is.

 

Sentho_wanden_kwaliteit
Sentho eindresultaat

PE stootbumpers

Stootbumpers zorgen voor bescherming en hygiëne onderaan de wand. Bescherming is echter niet alleen nodig net boven de vloer, maar ook iets hoger voor als er in een ruimte veel verkeer is van bijvoorbeeld normwagens welke de wand flink kunnen beschadigen. Daarvoor zijn de Sentho PE stootbumpers ideaal, deze zijn uitgerust met een afgeronde boven- en onderzijde zodat er geen vuil of vocht op kan blijven liggen. Ideaal in omgevingen waar hygiëne essentieel is.

Het ontwerp van onze PE-stroken is gericht op een duurzame bevestiging. Enerzijds zorgt de extra inkeping aan de achterzijde ervoor dat de silicone beter blijft hechten aan de strook. Anderzijds is er de verborgen bevestiging. De PE-stroken worden verlijmd en geschroefd tegen de wand, waarna een dop in hetzelfde materiaal op de schroef wordt geplaatst. Op die manier is deze niet meer zichtbaar en ontstaat één vlak geheel.

Eigenschappen van de polyethyleen beschermstroken

  • Sentho PE stootbumper bestaat uit polyethyleen met een HD500 kwaliteit
  • Verkrijgbaar in variabele diktes, hoogtes en lengtes
  • Duurzame en robuuste hechting dankzij inkeping en geschroefde bevestiging
De beste tips & deals ontvangen?

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief met nieuws, acties, aanbiedingen en events

Ik wil mij inschrijven